Ga naar de inhoud

Persbericht

BYD SEAL U DM-i: slimme, ruime en luxe Plug-in Hybrid vanaf € 39.490

Delen

BYD SEAL U DM-i: slimme, ruime en luxe Plug-in Hybrid vanaf € 39.490

  • BYD’s Super DM plug-in hybridetechnologie: nadruk op elektrisch rijden
  • Twee vermogensversies; SEAL U DM-i Boost FWD en Design AWD 
  • Bruikbaar: elektrische range tot 80 km, totale range tot wel 1.080 km
  • Unieke propositie: standaard zeer rijk uitgerust, luxe en efficiency vanaf € 39.490 

BYD start vanaf oktober dit jaar met de levering van de BYD SEAL U DM-i. De ruime, comfortabele en luxe SUV maakt gebruik van BYD’s in eigen huis ontwikkelde Super Dual Mode plug-in hybride aandrijflijn, die staat voor een combinatie van aansprekende prestaties en zeer gunstige verbruik- en emissiecijfers. De ruime elektrische range (tot 80 km) en de totale gecombineerde range tot wel 1.080 km onderstrepen het efficiënte karakter. De BYD SEAL U DM-i Boost FWD is er inclusief veel luxe al voor € 39.490. De nog krachtigere, vierwielaangedreven, BYD SEAL U DM-i Design AWD is leverbaar voor € 47.230. Kleurkeuze voor zowel interieur als exterieur zijn kosteloos.  

Door in 2008 als eerste fabrikant wereldwijd modellen met plug-in hybridetechnologie in massaproductie te nemen, legde BYD de basis voor een ongekend brede en nog steeds groeiende range New Energy Vehicles (NEV’s). 

Net als de elektrisch aangedreven SEAL U overtuigen de nieuwe versies met plug-in hybridetechnologie met ruimte voor vijf, een bagageruimte met een inhoud van 425 liter (1.440 liter met neergeklapte achterbank) én heel veel luxe. Het gebruiksgemak zit hem ook in handige standaard aanwezige features als stoel- en stuurwielverwarming, stoelventilatie, diverse USB-poorten en de draadloze oplaadmogelijkheid voor twee smartphones. De standaard V2L (Vehicle-to-Load) functie maakt het mogelijk om externe elektrische apparaten op de auto aan te sluiten. 

BYD SEAL U DM-i: slimme hybridetechnologie op maat 

De nieuwe BYD SEAL U DM-i beschikt over de Super DM (Dual Mode) aandrijflijn, die altijd de nadruk legt op elektrische aandrijving. In Nederland is er keuze uit twee uitvoeringen. In de BYD SEAL U DM-i Boost FWD werkt een 1,5-liter benzinemotor met een elektromotor. Het systeemvermogen bedraagt 160 kW en het maximale koppel 300 Nm. Daarmee accelereert de auto in 8,9 seconden van 0-100 km/h. De elektromotor wordt gevoed door een 18,3 kWh Blade Battery, die een elektrische range van maximaal 80 km (WLTP) mogelijk maakt. De gecombineerde range komt uit op maar liefst 1.080 km. Ook daarmee is de voorwielaangedreven SEAL U DM-i een perfecte, comfortabele auto voor op reis. 

De BYD SEAL U DM-i Design AWD beschikt over een aandrijflijn met een 1,5-liter viercilinder turbomotor, twee elektromotoren en vierwielaandrijving, inclusief extra (off-road) rijprofielen. Het systeemvermogen van maar liefst 238 kW en het maximale koppel 550 Nm maken een acceleratie van 0-100 km/h in maar 5,9 seconden mogelijk. De topsnelheid is begrensd op 180 km/h. De 18,3 kWh Blade Battery is in dit model goed voor een elektrische range van 70 km (WLTP). De totale gecombineerde range bedraagt 870 km. 

De Blade Battery van de BYD SEAL U DM-i is veilig en vrij van nikkel en kobalt. Hij zorgt voor een zeer bruikbare elektrische range én is DC te laden. Bij een 18 kW gelijkstroomlader duurt het van 30-80% opladen van de accu 35 minuten. Uiteraard is (thuis) laden met 11 kW mogelijk. Voor maximale efficiency wordt de accu ook tijdens het rijden geladen. 

Alle luxe 

Elke BYD SEAL U DM-i biedt standaard de luxe van onder meer metallic lak, 19 inch lichtmetalen velgen, LED-verlichting met grootlichtassistent, een elektrisch bediende achterklep en een panoramisch glazen schuif-/kanteldak. In het interieur smelten luxe en hightech samen. Zo zijn de elektrisch verstelbare stoelen met verwarming- en ventilatiefunctie bekleed met vegan-leder (keuze uit black en black & brown) en stuurwielverwarming. Andere blikvangers in de cockpit zijn het digitale instrumentenpaneel en het centraal geplaatste, draaibare 15,6 inch-touchscreen en het head-up display. Spotify en HERE navigatie zijn geïntegreerd en Apple CarPlay en Android Auto zijn draadloos te koppelen. Via de BYD-app is de status van de auto op afstand te checken en is het mogelijk om diverse functies aan te sturen. Updates worden over-the-air uitgevoerd. 

Ook op het gebied van veiligheid scoort de BYD SEAL U DM-i. Zo zijn rijassistentiesystemen als Forward Collision Warning, Automatic Emergency Braking, Adaptive Cruise Control, Rear Cross Traffic Alert, Lane Change Assist, Intelligent Speedlimit Control en Dodehoekdetectie inbegrepen. De standaard aanwezige panoramacamera maakt manoeuvreren en parkeren eenvoudiger door de omgeving rondom de auto (360 graden) zichtbaar te maken op het centrale display.  

Value for money 

Net als andere modellen van het merk, biedt de SEAL U DM-i veel value for money. Zo is de SEAL U DM-i Boost FWD al leverbaar voor € 39.490 en de SEAL U DM-i Design AWD met zijn geavanceerde en krachtige aandrijflijn inclusief vierwielaandrijving voor € 47.230. Kleurkeuze voor zowel interieur als exterieur zijn kosteloos.    

De BYD SEAL U DM-i staat vanaf eind september in de Nederlandse BYD showrooms in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Utrecht, Waalwijk, Meppel, Apeldoorn, Groningen en Arnhem.  

Persberichten

BYD SEAL U DM-i: slimme, ruime en luxe Plug-in Hybrid vanaf € 39.490

De ruime, comfortabele en luxe SUV maakt gebruik van BYD’s in eigen huis ontwikkelde Super Dual Mode plug-in hybride aandrijflijn, die staat voor een combinatie van aansprekende prestaties en zeer gunstige verbruik- en emissiecijfers. De ruime elektrische range (tot 80 km) en de totale gecombineerde range tot wel 1.080 km onderstrepen het efficiënte karakter. De BYD SEAL U DM-i Boost FWD is er inclusief veel luxe al voor € 39.490. De nog krachtigere, vierwielaangedreven, BYD SEAL U DM-i Design AWD is leverbaar voor € 47.230. Kleurkeuze voor zowel interieur als exterieur zijn kosteloos.  

Lees meer

BYD en Uber werken samen om wereldwijde overgang naar EV te versnellen

BYD, ’s werelds grootste fabrikant van NEV’s, kondigt vandaag een meerjarige strategische samenwerking aan met Uber, bedoeld om 100.000 nieuwe elektrische voertuigen van BYD op het Uber-platform te brengen in belangrijke wereldwijde markten. De samenwerking start in Europa en Latijns-Amerika en biedt bestuurders naar verwachting toegang tot onder andere scherpe financieringsmogelijkheden voor BYD’s op het Uber-platform. Het Midden-Oosten, Australië en Nieuw-Zeeland zullen op een later moment volgen.

Lees meer

BYD kiest Ayvens als leasepartner in Nederland

BYD kiest Ayvens als full-service leasepartner voor het bieden van een whitelabel leaseaanbod onder de naam BYD Lease, voor zowel de zakelijke als de particuliere markt. Het leaseaanbod is beschikbaar via verschillende kanalen, waaronder de website bydauto.nl en de BYD-stores door het land.

Lees meer

Contact opnemen

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op, zodat wij je verder kunnen helpen.

Naar Bydauto.nl

Een grootse EV-bouwer. Met de grootste dromen. Ga naar de hoofdwebsite van BYD.