Ga naar de inhoud

Persbericht

BYD en Uber werken samen om wereldwijde overgang naar EV te versnellen

Delen

BYD en Uber werken samen om wereldwijde overgang naar EV te versnellen

  • BYD en Uber sluiten meerjarige wereldwijde strategische samenwerking.
  • Tot 100.000 nieuwe BYD’s op het Uber platform. 
  • Toekomstige autonome voertuigen van BYD kunnen worden ingezet op Uber platform.

BYD, ’s werelds grootste fabrikant van NEV’s, kondigt vandaag een meerjarige strategische samenwerking aan met Uber, bedoeld om 100.000 nieuwe elektrische voertuigen van BYD op het Uber-platform te brengen in belangrijke wereldwijde markten. De samenwerking start in Europa en Latijns-Amerika en biedt bestuurders naar verwachting toegang tot onder andere scherpe financieringsmogelijkheden voor BYD’s op het Uber-platform. Het Midden-Oosten, Australië en Nieuw-Zeeland zullen op een later moment volgen.

Beide bedrijven zijn EV-voorlopers op hun eigen vlak: Uber heeft het grootste beschikbare on-demand EV-netwerk ter wereld en BYD is wereldwijd marktleider op het gebied van EV-productie. Door samen te werken willen de bedrijven de Total Cost of Ownership (TCO) voor Uber-chauffeurs verlagen, het gebruik van EV’s op het Uber-platform wereldwijd versnellen en miljoenen bestuurders laten kennismaken met groenere ritten.

Hoewel Uber-bestuurders vijf keer sneller overstappen op elektrische auto’s dan particuliere autobezitters, tonen onderzoeken onder bestuurders aan dat de prijs van elektrische auto’s en de beschikbaarheid van financiering de belangrijkste barrières blijven om over te stappen. BYD’s zijn niet alleen betaalbaar, ze hebben ook lagere onderhouds- en reparatiekosten en zijn zeer geschikt voor UberX Share (rideshare) dankzij het brede aanbod aan modellen, de superieure accuprestaties en de uitstekende bouwkwaliteit.

Om bestuurders die overstappen op elektrisch rijden te ondersteunen, kunnen de gezamenlijke inspanningen van de bedrijven ook kortingen op laden, voertuigonderhoud of verzekeringen omvatten, evenals financierings- en leaseaanbiedingen, op basis van wat het beste werkt voor bestuurders in een bepaalde markt.

De twee bedrijven gaan ook samenwerken aan toekomstige autonome voertuigen van BYD die kunnen worden ingezet op het platform van Uber. Als het grootste on-demand mobiliteits- en leveringsplatform ter wereld, bevindt Uber zich in een goede positie om autonome voertuigtechnologie op grote schaal beschikbaar te maken voor een wereldwijd publiek.

“Uber en BYD delen de toewijding om te innoveren voor een schonere, groenere wereld en ik ben enthousiast om samen te werken aan die toekomst”, aldus Chuanfu Wang, voorzitter en president van BYD.

“Als de grootste wereldwijde overeenkomst in zijn soort, zijn we enthousiast over de voordelen die deze samenwerking oplevert voor chauffeurs, klanten en steden”, zegt Dara Khosrowshahi, CEO van Uber. “Wanneer een Uber-bestuurder overstapt op een EV, kan hij tot vier keer meer uitstoot besparen dan een gewone automobilist, simpelweg omdat hij meer onderweg is. Veel klanten vertellen ons ook dat hun eerste ervaring met een EV een Uber-rit is, en we zijn verheugd om te helpen de voordelen van EV aan meer mensen over de hele wereld te laten zien.”

Stella Li, Executive Vice President van BYD en CEO van BYD Americas, zei ook: “We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met een wereldleider als Uber om niet alleen de overgang naar elektrische voertuigen te versnellen, maar ook om groen vervoer toegankelijk en betaalbaar te maken voor iedereen. Deze samenwerking luidt een nieuw tijdperk in voor de elektrificatie van stedelijke mobiliteit en we kijken ernaar uit om onze geavanceerde EV’s een normaal beeld te zien worden in de straten van steden wereldwijd.”

-Einde persbericht- 

Over BYD – de grootste fabrikant van geëlektrificeerde auto’s ter wereld
BYD is een wereldwijd toonaangevende fabrikant van geëlektrificeerde voertuigen met een oorsprong in de ontwikkeling van innovatieve batterijtechnologie. De ambities van het bedrijf zijn verankerd in de naam: BYD staat voor ‘Build Your Dreams’. BYD wil de wereld minder afhankelijk maken van fossiele brandstoffen door een compleet ecosysteem voor schone energie te creëren. BYD is de grootste fabrikant van geëlektrificeerde auto’s ter wereld en ontwikkelt daarnaast andere technologische producten zoals zonnepanelen en skytrains. Sinds de oprichting in 1995 is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldwijde marktleider met 700.000 medewerkers, meer dan 70 (productie-)vestigingen in China, de Verenigde Staten, Canada, Japan, Brazilië, Hongarije en India. In meer dan 80 landen rijden voertuigen van BYD. Als bedrijf dat met innovaties streeft naar een groenere wereld, is BYD opgenomen in de Fortune 500.

Over BYD Nederland
In juli 2022 maakten BYD en Louwman Group hun samenwerking bekend voor de introductie van BYD in Nederland. Als ervaren dealergroep met een sterke marktpositie verzorgt Louwman een volledig online en offline netwerk voor alle verkoop- en serviceactiviteiten van de elektrische personenauto’s van BYD. Er zijn nu zeven elektrische modellen op de Nederlandse wegen: de BYD DOLPHIN, ATTO 3, SEAL, SEAL U, HAN, TANG en de bedrijfswagen ETP3.  Dit jaar wordt de BYD SEAL U DM-i aan het productgamma toegevoegd. Voor meer informatie over BYD Nederland, ga naar www.bydauto.nl.

Persberichten

BYD SEAL U DM-i: slimme, ruime en luxe Plug-in Hybrid vanaf € 39.490

De ruime, comfortabele en luxe SUV maakt gebruik van BYD’s in eigen huis ontwikkelde Super Dual Mode plug-in hybride aandrijflijn, die staat voor een combinatie van aansprekende prestaties en zeer gunstige verbruik- en emissiecijfers. De ruime elektrische range (tot 80 km) en de totale gecombineerde range tot wel 1.080 km onderstrepen het efficiënte karakter. De BYD SEAL U DM-i Boost FWD is er inclusief veel luxe al voor € 39.490. De nog krachtigere, vierwielaangedreven, BYD SEAL U DM-i Design AWD is leverbaar voor € 47.230. Kleurkeuze voor zowel interieur als exterieur zijn kosteloos.  

Lees meer

BYD en Uber werken samen om wereldwijde overgang naar EV te versnellen

BYD, ’s werelds grootste fabrikant van NEV’s, kondigt vandaag een meerjarige strategische samenwerking aan met Uber, bedoeld om 100.000 nieuwe elektrische voertuigen van BYD op het Uber-platform te brengen in belangrijke wereldwijde markten. De samenwerking start in Europa en Latijns-Amerika en biedt bestuurders naar verwachting toegang tot onder andere scherpe financieringsmogelijkheden voor BYD’s op het Uber-platform. Het Midden-Oosten, Australië en Nieuw-Zeeland zullen op een later moment volgen.

Lees meer

BYD kiest Ayvens als leasepartner in Nederland

BYD kiest Ayvens als full-service leasepartner voor het bieden van een whitelabel leaseaanbod onder de naam BYD Lease, voor zowel de zakelijke als de particuliere markt. Het leaseaanbod is beschikbaar via verschillende kanalen, waaronder de website bydauto.nl en de BYD-stores door het land.

Lees meer

Contact opnemen

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op, zodat wij je verder kunnen helpen.

Naar Bydauto.nl

Een grootse EV-bouwer. Met de grootste dromen. Ga naar de hoofdwebsite van BYD.